Osobe ovlaštene za zastupanje

Suzana Rešetar

Predsjednica Udruge

Marica Mikulić

Dopredsjednica Udruge

Lidija Blažević

Tajnica Udruge

Opći podatci o Udruzi

Puni naziv

Udruga obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Sjena"

Adresa

Grdenići 4a, Buzin

Zagreb

Bankovni račun

IBAN: HR 3124020061100662253 Erste&Steiermärkische Bank d.d

OIB i MB

OIB: 25019591431
MB: 4046935

O nama

Udruga “Sjena” registrirana je u lipnju 2013.godine.
Udruga “Sjena” registrirana je u lipnju 2013.godine. Do sada smo djelovali na raznim područjima kako bi bili podrška obiteljima djece s teškoćama u razvoju/osoba s invaliditetom. Sukladno tome, osigurali smo roditeljima sudjelovanje na PECS edukaciji, potencirali premještanje određenog broja djece koja se školuju u CZOO Goljak-Rudeš u adekvatnije prostore. U ime roditelja koji su članovi naše Udruge, a i ostalih koji su imali primjedbi, upozoravali smo institucije u slučajevima kada se postavila sumnja na povredu nekih od prava djece s teškoćama/osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.
Udruga “Sjena” je sudjelovala na okruglom stolu prilikom 1.konferencije radnih terapeuta s međunarodnim sudjelovanjem.
Također, Udruga usko surađuje sa Hrvatskom udrugom radnih terapeuta u smislu izrade i provedbe projekata kojima je cilj podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom/djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Sudjelovali smo raznim televizijskim emisijama, naše članke objavljivali su i tiskani mediji te portali.
Udruga Sjena je izabrana u radnu skupinu za izradu novoga Zakona o socijalnoj skrbi od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Ciljevi Udruge su okupljanje i organiziranje obitelji djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i drugih osoba koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života, medicinske socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Udruga obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “SJENA” djeluje na području Republike Hrvatske,a u svrhu ostvarivanja ciljeva sljedećeg sadržaja:
– uspostavljanje i održavanje suradnje s obiteljima djece s teškoćama u razvoju osobama s invaliditetom,stručnim osobama,institucijama i udrugama u zemlji i inozemstvu
– informiranje članstva i javnosti o problemima djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji
– poticanje edukacije i stručnog usavršavanja osoba koje rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom
Udruga nastoji ostvariti svoje ciljeve kroz praćenje i predlaganje izmjena zakonskih i drugih propisa u korist osoba s invaliditetom, pružanje pomoći u ostvarivanju njihovih prava, organiziranje stručnih skupova, savjetovanja, seminara i sl., izdavačku djelatnost, te organiziranje humanitarnih akcija.
KONTAKT
© 2021 Udruga Sjena. Sva prava pridržana.
Top apartmentsundatabaselicensecalendar-full linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram