Pomoćnici u nastavi

Nažalost posljednjih dana svjedočimo drskom napadu na pomoćnike u nastavi putem društvene mreže Facebook, a od strane pojedinaca okupljenih oko Inicijative.

Ovim putem Udruga Sjena se ograđuje od takvih postupanja, odnosno generaliziranja i omalovažavanja rada pomoćnika.

Udruga Sjena od početka svoga djelovanja nije dobila informaciju, a niti veću pritužbu na rad pomoćnika u nastavi. Odnosno, ukoliko se i pojavio određeni problem vezan za rad pojedinog pomoćnika , isti se riješio vrlo brzo uz obostrano razumijevanje i toleranciju.

Udruga Sjena kroz dugogodišnju suradnju sa Udrugom pomoćnika u nastavi, kao i sa pomoćnicima pojedinačno gradi pozitivan odnos, obzirom da smo itekako svjesni pod kojim uvjetima pomoćnici rade. Posao pomoćnika je izazovan, a za isti posao primaju izrazito malu naknadu. Također, smatramo da je svaki roditelj itekako svjestan da naša djeca ne bi mogla biti uključena u redovan sustav obrazovanja bez podrške pomoćnika u nastavi.

Dalje, ovim putem želimo istaći kako su pred nama izazovna vremena, a najviše zbog problema financiranja pomoćnika u nastavi. U tom smislu Udruga Sjena smatra kako je potrebno jačati naše odnose, te zajedno planirati aktivnosti kako bi prije svega djeca s teškoćama u razvoju i dalje imala pristup obrazovanju koji će razvijati njihove potencijale.

I za kraj, nadamo se kako gore spomenuti događaj neće utjecati na odluke pomoćnika u budućnosti, odnosno da neće odustajati od svoga poziva,  te da će i dalje biti snažan oslonac našoj djeci.

Udruga Sjena

Suzana RešetarSuzana Rešetar

Govor naše Suzane rešetar ( odnosi s javnošću – Udruga Sjena) na prosvjedu pod nazivom ” Škola za sve”.  14.9.2019 , izvor: HRT  http://udruga-sjena.hr/wp-content/uploads/2019/09/ivano.mp4