Podrška

Kako je pitanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih suradnika ove godine kulminiralo u jednu negativnu sliku inkluzivnog školovanja i jednog od oblika razumne prilagodbe djeci s teškoćama u razvoju, Udruga obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom SJENA apsolutno podržava i pridružuje se prosvjedu pod nazivom Škola za sve.

Mišljenja smo da se lošom organizacijom i procesom primjene Pravilnika o pomoćnicima od strane svih sudionika a na čelu Ministarstva znanosti i obrazovanja, dovelo do toga da nam u ovoj školskoj godini veliki broj djece s teškoćama kreće ili ostaje bez pomoćnika u nastavi a kao jednog od dijela pristupa individualne podrške.

Također, smatramo da je apsurdno i sramotno da se ovakve stvari događaju iz godine u godinu.

Zahtijevamo od svih sudionika procesa školovanja, počevši od stručnih povjerenstava škole, školskih medicina, jedinica lokalne samouprave pa na kraju i samoga Ministarstva obrazovanja da se u skladu sa svim Ustavnim pravima djece, potpisanim Poveljama i Konvencijama od strane RH, krenu u momentalne izmjene i pravovaljanu organizaciju a sve na dobrobit i u najboljem interesu djece sa teškoćama u razvoju.

Sve informacije vezane za prosvjed možete naći OVDJE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PozivnicaPozivnica

Dana 14.9.2019.(subota) u 17 sati održavamo veliki sastanak Udruge. Pozivamo sve roditelje,skrbnike i članove obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom da