Status roditelja njegovatelja / njegovatelja

Udruga Sjena se već jako dugo zalaže za kompletno uređenje Zakona o socijalnoj skrbi a posebno u onim dijelovima koji se odnose na djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom i njihove obitelji.

Nažalost, često nailazimo na otpor i to ne samo od strane nadležnog Ministarstva, ali to nas neće spriječiti da ako je potrebno naša borba bude još i snažnija.

Nadalje, u posljednje vrijeme razvidno je da i one minimalne mjere koje su dogovorene sa bivšom ministricom a odnose se na pružanje pomoći roditeljima nakon smrti djeteta više nisu dostupne.

Te mjere trebale su ublažiti trenutno stanje u takvim situacijama a sve do konačne izmjene Zakona.

Dalje, nama je od početka bilo jasno da su planirane izmjene Zakona bile samo igrokaz za javnost, te da Ministarstvo ne može / ne želi osigurati stvarnu pomoć našim obiteljima.

Kako smo u početku napisali, neće nas zaustaviti. Dovoljno smo dali vremena i novoj Ministrici. Stoga, ponovno po tko zna koji put udruga Sjena kreće u akciju.

Svi detalji biti će dogovoreni na sastanku 14.9.2019.

Pozivnica za sastanak nalazi se OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Related Post

PozivnicaPozivnica

Dana 14.9.2019.(subota) u 17 sati održavamo veliki sastanak Udruge. Pozivamo sve roditelje,skrbnike i članove obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom da

Skip to content