Ništa službeno

Obzirom na brojne upite koje dobivamo svakodnevno, osjećamo potrebu na ovaj način obratiti vam se sa neslužbenim informacijama koje se odnose na novi Zakon o socijalnoj skrbi .

Nažalost, predugo očekivani Zakon prema našim saznanjima neće donesti bitnije promjene. Osim povećanja naknade za status za oko 700 kuna, s tim da bi obitelji sa dvoje ili više djece s teškoćama dobili nešto veću naknadu, kao i oni čija djeca nisu nigdje uključena. drugih promjena nema. Naknada za status i dalje bi bila socijalna naknada, tako da samim time neće biti niti riješeno pitanje kreditne sposobnosti roditelja njegovatelja i njegovatelja.

Također, prema tim neslužbenim informacijama neće biti riješeno pitanje bolovanja roditelja njegovatelja i njegovatelja.

A na naše veliko razočaranje neće biti riješene teške situacije roditelja njegovatelja kojima dijete premine.

Napominjemo da su to neslužbene informacije.

Naime,Ministarstvo je obećalo dostaviti nam nacrt Zakona prije nego isti izađe u javno savjetovanje. Nacrt još uvijek nismo dobili.

Ukoliko se gore navedene informacije pokažu točnima naša Udruga je spremna na nove prosvjede.

Nadamo se da do toga ipak neće doći, te da će Ministarstvo napokon početi rješavati probleme na koje godinama upozoravamo.

Do službenih informacija, sve vas pozdravljamo !